top of page

Kuntoilijat ja urheilijat

Kuntoilijoilla ja urheilijoilla ongelmat eivät aina ilmene pelkkänä kipuna. Hoitoa vaativa vamma tai tila saattaa ilmetä esimerkiksi liikkeen tuottamisen vaikeutena, suorituskyvyn alenemisena, heikkona lihasten aktivoitumisena, voimantuoton heikkoutena, hitaana palautumisena, koordinaation häiriöinä tai suorituskyvyn heikkona edistymisenä. Usein kipua tai oireita näissä tapauksissa ei ole laisinkaan. Toisinaan apua haetaan vain liikkumisen rentouttamiseen ilman sen kummempaa vammaa tai suoranaista ongelmaa.

 

Viimevuosina moni perusliikkujista olympiaurheilijoihin ovatkin huomanneet kiropraktiikan tuoman edun suorituskyvyn parantamisessa ja loukkaantumisten ehkäisemisessä. Toki kehon hyvä toiminta on yhtä tärkeää myös kaikille muillekin hyvän terveyden ylläpitämiseksi.

Suorituskyvyn parantaminen onkin monen huippu-urheilijan ja kuntoilijan tavoite hoitoon hakeutuessa. Vastaanotolle tullaan ilman tiedostettuja oireita ja tarkoitus on maksimoida vartalon suorituskykyä. Usein olemme huomanneet hoidon lisäävän kestävyyttä, koordinaatiota, tasapainoa, nopeutta, voiman- ja liikkeentuoton helppoutta tai nopeutuneita reaktioaikoja. 

Onkin ollut ilo työskenellä monien eri urheilulajien edustajien kanssa aina peruskuntoilijoista maajoukkuetasolle saakka ja auttaa heitä tehostamaan suoritusta ja saavuttamaan päämääränsä. 

bottom of page