top of page

Hoitokokemuksia

Asiakkaamme kertovat omin sanoin miten he ovat saaneet apua ja mitä he ovat oppineet. Voit ehkä löytää niistä esimerkkejä, jotka ovat lähellä sinun ongelmaasi.

Nainen 31v

Pitkäaikaiset, kroonistuneetkin niskahartiaseudun ja pään alueen säryt ovat alkaneet merkittävästi helpottamaan jo parin kiropraktikko käyntikerran jälkeen. Kokonaisvaltaista ja asiantuntevaa hoitoa. Yksi parhaista sijoituksista, mitä olen terveyteeni laittanut, vielä aion jatkaa. 

 

Nainen 27v​​

Tulin kiropraktikkohoitoon ensimmäistä kertaa kevättalvella vasemman puolen niska- ja hartiaseutuni jumiuduttua yhtäkkiä pahasti salitreenin jälkeen. Olo vastaanotolle mennessä oli todella tuskainen, mutta kipu hellitti välittömästi ensimmäisen käsittelykerran ansiosta. Myös selkäni oli ikäiselleni naiselle melko huonossa kunnossa, joten vakuuttuneena siitä, että kiropraktikkohoito toisi minulle vain myönteisiä tuloksia niin arjessa kuin salitreeneissäkin, jatkoin vastaanotolla käymistä. Jo muutamien kertojen jälkeen huomasin hoitojen tulokset salilla. En ollut koskaan ollut erityisen innokas kyykkääjä, koska liike ei tahtonut ottaa sujuakseen. Kuitenkin jo muutaman hoitokerran jälkeen kyykkytekniikkani parantui huomattavasti. Samoin kävi maastavedon kohdalla. 

Nainen 28v.

Minun tarinani

 

Päädyin kiropraktikolle niska-hartiaseudun säryn ja niistä johtuvan päänsäryn takia. Olin käynyt jo monella lääkärillä särkyjen takia ja joutunut hakeutumaan kovan päänsäryn ja migreenin takia päivystykseen, josta olin aina saanut hetkellistä apua särkylääkkeiden joko pistoksina tai tabletteina kautta. Migreenin hoitoon minulla oli (on yhä) neurologilta saadut estolääkkeet, täsmälääkkeet sekä voimakkaat tulehduskipulääkkeet sekä kävin (käyn yhä) noin puolivuosittain tarkastuksissa kyseisellä neurologilla. Minulla on perussairautena 1.tyypin diabetes ja lievä ylipaino.

Syksyn aikana päänsärky paheni ja aloin etsiä vaihtoehtoisia hoitoja lääkkeiden jatkuvan syönnin sijaan. Työterveyshuollosta sain ajan fysioterapeutille, joka sääti työpisteen ergonomian paremmaksi ja antoi jumppaohjeita kotiin, työterveyslääkäriltä sain lihasrelaxantteja pahimpiin hartiasärkyihin. Päänsäryt myös vähensivät liikuntaa, jota olen kuitenkin harrastanut koko ikäni vaiheittain enemmän, vaiheittain vähemmän. Päätin kuitenkin jatkaa kokonaisvaltaisemman avun etsimistä. Hieroja jolla olen käynyt neuvoi, että voisin kokeilla kiropraktikkoa tai napropaattia avuksi ongelmiini, siten päädyin netistä etsiskeltyäni Helsingin Kiropraktiikkaan.

Hoidot ovat olleetkin paljon kokonaisvaltaisempia kuin osasin odottaa. Vastaanotolla sai fyysisesti paremman olon, mutta myös lisää energiaa tsempata terveyden eteen myös kotioloissa. Toisaalta vaikka päänsärkyjä vielä silloin tällöin on niin ne eivät tunnu niin musertavilta ja tiedän että apua on niihin on saatavana. 

Vastaanotoilla ovat omat ajatukseni hyvinvoinnista kirkastuneet verrattuna siihen, että aiemmin olin "kaikki tai ei mitään"- ihminen. Minulle hyvinvointi ei tarkoita nautinnoista luopumista vaan nautinnon kohteiden muuttamista. Olen ehkä viimeinkin tajunnut opiskellessani hoetun lauseen "ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus" merkityksen. Käydessäni Helsinki Kiropraktiikassa olen saanut paljon tietoa, joista olen poiminut itselleni sopivat. Tarkoitus kai onkin että löydän oman tapani elää terveellisesti.

 

Suosittelen Helsinki kiropraktiikkaa ja Kristian Ekströmiä kaikille, erityisesti niille, jotka haluavat kokonaisvaltaisempaa hoitoa kuin vain selän "niksauttelua".

Nainen 29v.​​​

Kiireisenä pienten lasten äitinä kärsin väsymyksestä ja stressistä. Alaselkäni oli jatkuvasti kipeä ja selkäni liikkuvuus oli huono. Jo ensimmäisillä hoidoilla “olo keveni” ja selkäni liikkuvuus parani. Useamman hoitokerran jälkeen ryhtini alkoi palautua, paino alkoi pudota hieman ja kiukkuisuuteni helpotti. Motivaationi liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lisääntyi. Yllätyin huomatessani, miten suuri merkitys stressillä on suoraan terveyteen ja hyvinvointiin.

 

                                                          

Nainen n.30v.​​​

Minulla oli kipua selässä ja jatkuvaa särkyä, mikä aiheutti nukkumisongelmia. Nyt yösäryt ovat jääneet pois ja päänsärky on poistunut melkein kokonaan, joten nukun hyvin. Ruokavalion muuttaminen on piristänyt oloani. Syön hyvillä mielin -ennen söin pakosta. Nyt ymmärrän miten suuri merkitys elintavoilla on. Jos ei elä hyvin -jokin alue alkaa “valittaa”. Suosittelen kiropraktiikkaa kaikille joilla on jatkuvia kipuja, joihin omat keinot eivät riitä.

 

Nainen  55v.

Viime keväänä heräsin joka yö kovaan lonkkakipuun. Lisäksi kärsin ala- ja ristiselän kivuista. Nyt hoidoissa käytyäni yökivut ovat poistuneet kokonaan. Nukun yöni hyvin, eikä minut tarvitse herätä särkylääkkeitä syömään. Nyt käyn lenkkeilemässä ja jumpassa säännöllisesti -aiemmin en voinut.

 

Nainen 27 vuotta, luokanopettaja                                                          

Minulla oli useita vuosia (ainakin 5.vuotta) kipuja oikean puolen lapaluun reunan kohdalla. Kipu oli aina samassa kohdassa ja tuntui, että kohtaa piti painaa jollakin. Välillä kipu voimistui ja välillä heikkeni, mutta se oli päivittäistä. Kävin hierojalla useita kertoja ja kipu menikin aina hetkeksi pois. Yritin myös venytellä kipeää kohtaa. Olen myös hankkinut kipukoukun ja piikkimaton, joten kaikkea tuli kokeiltua. Joulun jälkeen mietin taas, että mitä kivulle voisi tehdä. Jostain syystä päätin googlettaa kiropraktikko Helsinki ja löysin Helsinki Kiropraktiikan sivut. Sivuilla kuvailtiin juuri minun oireitani ja ajattelin, että voisihan tuotakin kokeilla. Jo ensimmäisen käyntikerran jälkeen lapaluun reuna oli parempi. Olen myös saanut jumppaliikkeitä, joita teen päivittäin. Olo on huomattavasti parempi kuin ennen hoitojakson aloittamista. Selkää ei koske. Olen myös kiinnittänyt huomiota syömiseeni ja laihtunutkin hieman. Käyn myös salilla 3-4 kertaa viikossa. Siellä teen käsiä, vatsoja ja selkiä. Olen oppinut hoitojakson aikana, että stressi vaikuttaa kaikkeen. Olenkin kiinnittänyt huomiota siihen, että en tee liikaa töitä tai kerää itselleni hirveästi ylimääräisiä hommia. Olen ymmärtänyt liikunnan ja venyttelyn tärkeyden selän hoidossa. Olen ammatiltani luokanopettaja ja olemme jumpanneet lähes joka aamu oppilaideni kanssa. Olen kertonut heille, että jumppaaminen ja liikunta auttavat myös oppimisessa. Suosittelen Helsinki Kropraktiikkaa ihmisille, joista tuntuu, että hierojalla käynnistä ei ole enää apua selkävaivoihin. Suosittelen sitä myös niille, joista tuntuu, että he ovat jotenkin "vinossa" siis fyysisesti.

                                                                                          

Nainen n. 45v.

Hakeuduin kiropraktikolle alaselkäkipujeni takia. Myös kiireinen elämäntyylini aiheutti minulle stressiä ja väsymystä. Sain apua varsinaiseen ongelmaani ja myös yleinen vireystilani on parantunut. Ja mikä hämmästyttävintä: kiropraktikon neuvojen avulla sain stressin vähenemään! Hoidoissa käydessäni olen oppinut paljon. Nyt tiedän, että omilla valinnoilla voi vaikuttaa ongelman aiheuttajaan. Voin suositella kiropraktiikkaa kaikille, jotka haluavat vaikuttaa omaan terveyteensä positiivisella tavalla.

Nainen  35v.

Päädyin kiropraktiikolle jo 10 vuotta sitten selkäkipujeni vuoksi. Kävin pari kertaa vastaanotolla ja huomasin hyvän tuloksen. Vuosien varrella olen käynyt monella eri kiropraktikolla. Muutettuani Helsinkiin neljä vuotta sitten löysin Helsinki Kiropraktiikan.

 

Terveydentilani hoitoon tullessa oli kohtalainen, muutama jumi oli pahentunut edellisestä käynnistäni Turussa. Olin harrastanut liikuntaa aiemmin, mutta Helsinkiin muuttaessani aloin harrastamaan sitä vielä enemmän.Ongelmastani olen oppinut sen verran, että omalla toiminnallani aiheutan oireet, vaikka parissa nikamassa onkin vähän kasvuhäiriötä. Toimistotyö hieman heikentää toimintaani ja pahentaa oireita.Luennoista minulla on käymättä vielä pari, jotka aion kyllä käydä kuuntelemassa. Luennoissa ruokaosuus on ollut todella mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Olen hiljalleen muuttanut ruokavaliotani kohti terveellisempää. Ruokavalioni ei vieläkään ole ihan parhaimmasta päästä, mutta huomattavasti parempi kuin aiemmin. Luen itse paljon tutkimuksia ja kokemuksia ruoasta netistä, mutta silti saan aina hoitokäynneillä jotakin uutta kokeiltavaa. Tämä tuo lisäarvoa hoitokäynneille huomattavasti, koska kiinnostukseni terveyteen on kasvanut huomattavasti.Olen suositellut kiropraktikkoa monille tuttavilleni Helsingissä. Itse olen kuitenkin hyvä esimerkki hoitojen tuloksesta, ja uskon tämän alentavan kynnystä hakeutua kiropraktikolle.

 

Toivottavasti yhä useampi hakeutuu teille hoitoon, eikä vain popsi särkylääkkeitä.

 

Nainen 64 v.

Tarinani selkäsärystä ja sen häipymisestä

 

Särky selässäni alkoi häiritä elämänmenoani jo vuonna 2003. Olin työpaikkani fysioterapeutin hoidossa useita jaksoja ja hoidot jonkin verran tuntuivat helpottavan ehkä viikoksi tai kahdeksi. Särky kuitenkin paheni ajan kuluessa niin, että jouduin jäämään sairaslomalle vuoden  2004 lopulla ja jatkoin sairaslomaani elokuuhun 2005, jolloin jäin eläkkeelle.. Kävin ortopedillä, kahdella fysiatrialla. Olin hoidossa osteopaatilla, naprapaatilla, Omt-fysioterapeutilla, kokeilin myös akupunktiohoitoa. Ja kaikki tämä tuloksetta. Mielessäni oli käynyt myös kiropraktikon hoito, mutta en rohjennut sitä kokeilla, koska  tiesin, että niskanikamissani on madaltumaa ja hermopinnettä. Vihdoin viime vuoden (2009) lopulla päätin varata ajan kiropraktikolle. Sain ystävättäreltäni kiropraktikon yhteystiedot viestillä, että hän ei tiedä ketään, joka olisi käytynyt kyseisen henkilön hoidossa, ei olisi voinut sen jälkeen paremmin.

 

Niinpä alkoi hoitosuhteemme Kristian Ekströmin kanssa 9.12.09. Jo toisen hoitokerran jälkeen havaitsin positiivisia merkkejä siitä, että selkäkipuni olivat vähenemässä. Ja vuoden vaihteessa oli mahdollista lopettaa mielialalääkitys, jota olin käyttänyt kivustani johtuneeseen masennukseen.

Huhtikuussa selkävaivani oli tipotiessään ja kykenin mm. hiihtämään kuten ennen vanhaan hyvään aikaan. On muutenkin tunne, että energiaa riittää vaikka muille jakaa. Tuttavilleni olenkin sanonut, että sain uuden elämän Kristianin ansiosta. Luennot ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. Pääteemaksi ajatuksiini on jäänyt, että omasta terveydestä on itse kannettava vastuu. Ja kaikillahan terveys on elämänarvoista ykkönen.

Olen jo monelle melkeinpä mitä tahansa vaivaa potevalle ehdottanut kiropraktikon ajanvarausta.  Jotkut ovat noudattaneet ehdotusta, jotkut taas kertovat pärjäävänsä vaivansa  kanssa vielä toistaiseksi. Mielestäni on turha odottaa vaivojen pahenemista. Eiköhän pienemmät vaivat ole helpommin ja nopeammin parannettavissa.

 

Nainen 29 v.

Kokemuksiani kiropraktiikasta. Helsinki Kiropraktiikka.

 

Minua oli jo joitakin kuukausia vaivannut inhottava huimaus ja niska-/hartiaseudun kivut. Jokapäiväinen elämäni ei ollut enää sellaista kuin olisin halunnut, etenkin huimaus rajoitti jokapäiväisiä toimia. Samanlaiset oireet olivat vaivanneet minua jo vuosia aikaisemminkin, mutta ne olivat sittemmin helpottaneet. Tiesin, että päätetyöskentely on ainakin osasyy vaivoihini, mutta koska työni vaatii tietokoneen käyttöä, en voinut sitä lopettaa. Olin aikaisemmin hakenut apua työterveyslääkäriltä, neurologilta, muilta erikoislääkäreiltä, hierojalta ja fysioterapeutilta. Lisäksi yritin liikkua ja venytellä vointini mukaan. Mikään ei tuntunut auttavan kuin korkeintaan hetkeksi. Tuntui, että kukaan ei ajatellut kokonaiskuvaa, vaan kukin tarkasteli asiaa oman erityisosaamisensa näkökulmasta.

 

Jo lähes epätoivon partaalla, eräänä päivänä valoa alkoi näkyä tunnelin päässä. Tapasin ensimmäisen kerran kiropraktikko Kristianin ja ensimmäistä kertaa minusta tuntui, että joku näki kokonaiskuvan sekä suhtautui vaivaani tosissaan ja lisäksi vielä empaattisesti! Päädyin kiropraktikon hoitoon kahden kanavan kautta. Olin kuullut, että työkaveriani oli kiropraktikko selkävaivoissa auttanut ja toiseksi olin etsinyt paljon netistä huimaukseen liittyvää tietoa, jolloin löysin Helsinki Kiropraktiikan sivut ja huomasin, että vaivani lukeutui yhdeksi yleisimmin kiropraktiikalla hoidettavista vaivoista. Välitöntä apua en tälläkään kertaa saanut, aluksi tuntui, että olo jopa hetkellisesti paheni. Minua oli kuitenkin kehotettu soittamaan hoitokertojen välissä heti, jos tuntui siltä ja sainkin useamman kerran puhelimitse konsultaatiota.  Tuntui, että hyvinvoinnistani todella välitettiin. Kun hoitokertoja oli kertynyt jo useita, huomasin, että olo oli alkanut vähitellen helpottaa. Kiropraktikon lisäksi kävin samaan aikaan hierojalla ja tämä yhdistelmähoito tuntui tehoavan. Kiropraktikolle palaan varmasti vielä useita kertoja elämäni aikana, ennen kuin olen uudelleen yhtä pahasti lukossa.

 

´Voin lämpimästi suositella Kristiania ja Helsinki Kiropraktiikkaa kaikille, joita kiinnostaa kokonaisvaltainen hyvinvointi. Kiropraktiikasta saa apua moneen sellaiseen asiaan, joita ei välttämättä tule edes ajatelleeksi.  Iällä ja sukupuolella ei ole väliä, apua voi saada ihan jokainen.

bottom of page