Hoitokokemuksia

Asiakkaamme kertovat omin sanoin miten he ovat saaneet apua ja mitä he ovat oppineet. Voit ehkä löytää niistä esimerkkejä, jotka ovat lähellä sinun ongelmaasi.

Nainen 31v

Pitkäaikaiset, kroonistuneetkin niskahartiaseudun ja pään alueen säryt ovat alkaneet merkittävästi helpottamaan jo parin kiropraktikko käyntikerran jälkeen. Kokonaisvaltaista ja asiantuntevaa hoitoa. Yksi parhaista sijoituksista, mitä olen terveyteeni laittanut, vielä aion jatkaa. 

 

Nainen 27v​​

Tulin kiropraktikkohoitoon ensimmäistä kertaa kevättalvella vasemman puolen niska- ja hartiaseutuni jumiuduttua yhtäkkiä pahasti salitreenin jälkeen. Olo vastaanotolle mennessä oli todella tuskainen, mutta kipu hellitti välittömästi ensimmäisen käsittelykerran ansiosta. Myös selkäni oli ikäiselleni naiselle melko huonossa kunnossa, joten vakuuttuneena siitä, että kiropraktikkohoito toisi minulle vain myönteisiä tuloksia niin arjessa kuin salitreeneissäkin, jatkoin vastaanotolla käymistä. Jo muutamien kertojen jälkeen huomasin hoitojen tulokset salilla. En ollut koskaan ollut erityisen innokas kyykkääjä, koska liike ei tahtonut ottaa sujuakseen. Kuitenkin jo muutaman hoitokerran jälkeen kyykkytekniikkani parantui huomattavasti. Samoin kävi maastavedon kohdalla. Suurin osa vaikeuksista salilla olivat siis johtuneet pelkästään selän nikamien rajoittuneista liikeradoista ja lantion väärästä asennosta! 

 

Kesällä 2011 aloin kärsiä vatsan kipuiluista ja turpoamisesta. Syksyn ja työarjen koittaessa iltaisin myös nukahtaminen alkoi käydä mahdottomaksi ja univelka paisui hallitsemattomaksi samalla kun vatsan kunto huononi. Vatsakivut olivat välillä sänkyyn kaatavia ja rajoittivat melkoisesti elämääni. Samoihin aikoihin palasin jälleen Helsinki Kiropraktiikan asiakkaaksi. Käyntikerroilla minulta oli pitemmän aikaa kyselty stressitasoistani. Työpuolella oli tuolloin leppoisaa enkä myöntänyt stressiä ongelmaksi. Kuitenkin kun kerroin ruoansulatus- ja uniongelmistani sekä treenimääristäni, minua pyydettiin pitämään neljän päivän ajan päiväkirjaa, johon kirjoittaisin ruokailujeni lisäksi kaikki treenini, nukkumaanmenoaikani, yleiset fiilikseni päivästä jne. Päiväkirjani perusteella minulle laadittiin kuukauden mittainen ”stressinselätysohjelma”, johon kuului ruokavalion ja treenien viilaaminen. Lisäksi minua ohjeistettiin iltarutiinin luomisessa uneni parantamiseksi. Rutiiniin kuului iltaisin television katselu- sekä tietokoneen käyttökielto. Lisäksi minulle määrättiin jokailtainen 10-20 minuuttia kestävä rauhallinen iltakävely. Treenipuolella salitreenini vähennettiin neljästä tai viidestä tunnin kestoisesta treenistä ja yhdestä intervallitreenistä kahteen n. 15 minuutin kestoiseen intensiiviseen salitreenikertaan. Kaikki muu kovatehoinen liikunta oli kielletty ja mukaan tulivat rauhalliset kävely- tai pyöräilylenkit. Tavoitteellisesti treenaavana tämä aiheutti minussa aluksi suurta ahdistusta. Minulle kuitenkin vakuutettiin, että silloisessa tilanteessani treenimääräni olivat minulle yksinkertaisesti liialliset. Voin kuitenkin niin huonosti, että olin valmis kokeilemaan mitä vain. 

 

Kun olin noudattanut ohjeita pilkun tarkasti vain 1,5 viikkoa, vatsaoireet helpottivat ja olin ihan ihmeissäni! Kahvin pois jättäminen, lisääntynyt ulkoilu ja aivan mahtava ja todella toimiva iltarutiini alkoivat tuottaa tulosta ja aloin jo muutaman päivän sisään muutoksesta nukahtaa helposti. Unta myös riitti aamuun asti. Muutos oli totaalinen entiseen verrattuna. Kuukauden jälkeen oloni oli loistava, olin levännyt ja täynnä energiaa. En ollut tajunnut olleeni tosiasiassa todella stressaantunut ja pahentaneeni tilannetta ylenmääräisellä kahvinjuonnilla ja liiallisella treenillä. Kuukauden jälkeen pystyin taas palauttamaan ruokia ruokavaliooni ja lisäämään vähitellen treenimääriäni. Opin todella paljon oman kehoni toiminnasta ja tunnistan nykyään paremmin omat stressitasoni ja väsymykseni asteen ja pystyn sen mukaan muokkaamaa treenejäni ja valitsemaan sopivia ruoka-aineita. Sain siis Kristianilta työkaluja, joita voin käyttää hyödykseni itsenäisesti loppuelämäni. Suosittelen Helsinki kiropraktiikkaa lämpimästi kaikille, varsinkin kovaa treenaaville ja uniongelmista kärsiville!

Nainen 29v.​​​

Kiireisenä pienten lasten äitinä kärsin väsymyksestä ja stressistä. Alaselkäni oli jatkuvasti kipeä ja selkäni liikkuvuus oli huono. Jo ensimmäisillä hoidoilla “olo keveni” ja selkäni liikkuvuus parani. Useamman hoitokerran jälkeen ryhtini alkoi palautua, paino alkoi pudota hieman ja kiukkuisuuteni helpotti. Motivaationi liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lisääntyi. Yllätyin huomatessani, miten suuri merkitys stressillä on suoraan terveyteen ja hyvinvointiin.

Nainen  72v. eläkkeellä​​​

Tammikuun alussa 2010 huomasin lehdessä kiropraktikon ilmoituksen. Ajattelin,että kokeilen tätä hoitoa vielä. Olen vuosia kärsinyt "levottomista jaloista" yöllä. Kipu on ollut sietämätön, joten pystyin nukkumaan vain pari tuntia. Loppuyön kävelin ja torkahtelin keinutuolissa. Lääkärien määräämät  lääkkeet eivät auttaneet. Selkänikamissa on myös kulumisia, jotka vaivasivat myös. 2-tyypin sokeritautia olen sairastanut n.10 vuotta. Oltuani nyt pidempään hoidossa, huomaan jo oloni tasapainoisemmaksi ja pystyn nukkumaan 5 tuntia heräämättä. Elämäntapaani muuttamalla sokeriarvot ovat pienentyneet. Olen n.3 kg pienempi. On siis tullut helpotusta ja kevennystä elämääni.

 

                                                          

Nainen n.30v.​​​

Minulla oli kipua selässä ja jatkuvaa särkyä, mikä aiheutti nukkumisongelmia. Nyt yösäryt ovat jääneet pois ja päänsärky on poistunut melkein kokonaan, joten nukun hyvin. Ruokavalion muuttaminen on piristänyt oloani. Syön hyvillä mielin -ennen söin pakosta. Nyt ymmärrän miten suuri merkitys elintavoilla on. Jos ei elä hyvin -jokin alue alkaa “valittaa”. Suosittelen kiropraktiikkaa kaikille joilla on jatkuvia kipuja, joihin omat keinot eivät riitä.

                                              

 

Mies 64v.​​​

Kokemukseni Kristian Ekströmin kiropraktiikkakäsittelystä. Helsinki Kiropraktiikka.

 

Minulta leikattiin välilevyn pullistuma 4 vuotta sitten. Leikkauksen jälkeen välilevyn pullistuman (5. nikama) aiheuttamat vaivat hävisivät hyvin lukuunottamatta vasemman jalan keskimmäisten varpaiden tuntoa, jotka jäivät liki tunnottomiksi. Vaivaan tottui aika pian eikä se häirinnyt päivittäistä liikkumista. Runsaat kolme vuotta leikkauksesta selkä ja oikean jalan puutuminen vaikeuttivat liikkumista. Kävin leikkaavassa sairaalassa, joka lähetti minut magneettiröntgeniin. Todettiin, että aiemmin leikatussa välilevyssä on nyt pieni pullistuma, joka aiheuttaa pinnetiloja selkärangassa ja raajoissa. Lääkäri oli haluton leikkaamaan samaa kohtaa uudelleen, lisäksi pullistuma oli nyt vatsaan päin, mikä tekisi leikkauksesta vaikeamman. Päädyttiin siirtämään leikkausta toivoen että pullistuma ei lisääntyisi ja kivut loppuisivat. Noin puolen vuoden jälkeen olin valmis menemään uudelleen leikkaukseen, koska liikkuminen alkoi käydä kestämättömäksi ja yöunet jäivät alle 4 tuntiin. Nukkuminen onnistui vain kahdessa asennossa kyljellään. Selällä tai vatsalla makaaminen oli mahdotonta. 

 

Poikani suosituksesta päädyin käymään kiropraktikko Kristian Ekströmin luona mielestäni viimeisenä keinona ennen leikkausajan varaamista. Kristianin diagnoosi oli mielestäni selkeä ja järkeenkäypä. Kristian totesi, että kivut johtuvat kahdesta syystä eli selkärangan ongelmista sekä selän ja jalan hermojen ja lihasten kovasta jännitystilasta. Jännitystila on vaikuttanut selkärangan ryhdin heikkenemiseen, joka lisää selän rasitusta. Kristian totesi, että hänen toimenpiteillä voidaan vaikuttaa lihasten ja hermojen jännitystilaan. Jos lihasten ja hermojen jännitystilaa voidaan vähentää tai poistaa, on aika arvioida mitä jatkotoimenpiteitä tarvitaan.

 

Ensimmäisten käyntien jälkeen selkä ja oikea jalka olivat edelleen varsin kipeät ja arat eikä liikkumisessa ollut havaittavissa suurta eroa. Noin kolme viikkoa käsittelyn alusta, jolloin hoitokertoja oli kaksi viikossa, oli havaittavissa oloni paranemista. Liikkuminen yhdellä kertaa oli nyt mahdollista melkein 100 metriä kerrallaan ilman pysähdystä ja kyykkimistä. Lisäksi nukkuminen oli selvästi helpompaa ja yöunet olivat pidentyneet n. 5 tuntiin yössä. Kahdentoista hoitokerran jälkeen oloni on parantunut merkittävästi. Käveleminen on mahdollista ilman kipuja jo noin tunnin ajan ja juoksuaskeliakin voi ottaa ilman erityistä kipua jaloissa. Kipu selässä tuntuu edelleen ajoittain, mutta se ei enää häiritse merkittävästi päivittäisiä toimia. Jalan lihasten ja hermojen jännitystilat ovat hävinneet melkein kokonaan ja yöunet ovat nyt normaalit 6-8 tuntia yössä. Ryhtini on parantunut ja rasitus selän nikamiin on vähentynyt. Edellisten kuukausien aikana mm. liikkumisen vähentymisen johdosta, painoni oli noussut. Lisääntyneen liikunnan ja ruokavalion tarkkailun ansiosta painoni on nyt vähentynyt, mikä osaltaan keventää oloa ja jouduttaa paranemista.

 

Noin kolmen kuukauden kuluttua Kristian Ekströmin käsittelyn alkamisesta olen tilanteessa, jossa välilevyn uusintaleikkaus ei ole ainakaan nyt ajankohtainen. Ryhtini paraneminen ja keinot edelleen sen parantamiseen ja ylläpitämiseen yhdessä minulle sopivan ruokavalion kanssa on ratkaisevassa määrin ollut Kristian Ekströmin ansiota. Näen tulevat vuodet jälleen paljon valoisimpina verrattuna siihen, että olisin joutunut vaikeaan välilevyn uusintaleikkaukseen.

 

 

Nainen 27 vuotta, luokanopettaja                                                                      

Minulla oli useita vuosia (ainakin 5.vuotta) kipuja oikean puolen lapaluun reunan kohdalla. Kipu oli aina samassa kohdassa ja tuntui, että kohtaa piti painaa jollakin. Välillä kipu voimistui ja välillä heikkeni, mutta se oli päivittäistä. Kävin hierojalla useita kertoja ja kipu menikin aina hetkeksi pois. Yritin myös venytellä kipeää kohtaa. Olen myös hankkinut kipukoukun ja piikkimaton, joten kaikkea tuli kokeiltua. Joulun jälkeen mietin taas, että mitä kivulle voisi tehdä. Jostain syystä päätin googlettaa kiropraktikko Helsinki ja löysin Helsinki Kiropraktiikan sivut. Sivuilla kuvailtiin juuri minun oireitani ja ajattelin, että voisihan tuotakin kokeilla. Jo ensimmäisen käyntikerran jälkeen lapaluun reuna oli parempi. Minulla on myös ollut koko ikäni oikean puolen hartia useita senttejä alempana kuin toinen hartia. Ensimmäisellä kerralla hartiat saatiin lähes samaan linjaan. Eron huomasi jo kolmen käyntikerran jälkeen. Olen myös saanut jumppaliikkeitä, joita teen päivittäin. Olo on huomattavasti parempi kuin ennen hoitojakson aloittamista. Selkää ei koske. Olen myös kiinnittänyt huomiota syömiseeni ja laihtunutkin hieman. Käyn myös salilla 3-4 kertaa viikossa. Siellä teen käsiä, vatsoja ja selkiä. Olen oppinut hoitojakson aikana, että stressi vaikuttaa kaikkeen. Olenkin kiinnittänyt huomiota siihen, että en tee liikaa töitä tai kerää itselleni hirveästi ylimääräisiä hommia. Olen ymmärtänyt liikunnan ja venyttelyn tärkeyden selän hoidossa. Olen ammatiltani luokanopettaja ja olemme jumpanneet lähes joka aamu oppilaideni kanssa. Olen kertonut heille, että jumppaaminen ja liikunta auttavat myös oppimisessa. Suosittelen Helsinki Kropraktiikkaa ihmisille, joista tuntuu, että hierojalla käynnistä ei ole enää apua selkävaivoihin. Suosittelen sitä myös niille, joista tuntuu, että he ovat jotenkin "vinossa" siis fyysisesti.

 

                                                          

Nainen  55v.

Viime keväänä heräsin joka yö kovaan lonkkakipuun. Lisäksi kärsin ala- ja ristiselän kivuista. Nyt hoidoissa käytyäni yökivut ovat poistuneet kokonaan. Nukun yöni hyvin, eikä minut tarvitse herätä särkylääkkeitä syömään. Aineenvaihduntani on myös parantunut. Nyt käyn lenkkeilemässä ja jumpassa säännöllisesti -aiemmin en voinut.

 

                                                                     

Nainen 28v.

Minun tarinani

 

Päädyin kiropraktikolle niska-hartiaseudun säryn ja niistä johtuvan päänsäryn takia. Olin käynyt jo monella lääkärillä särkyjen takia ja joutunut hakeutumaan kovan päänsäryn ja migreenin takia päivystykseen, josta olin aina saanut hetkellistä apua särkylääkkeiden joko pistoksina tai tabletteina kautta. Migreenin hoitoon minulla oli (on yhä) neurologilta

saadut estolääkkeet, täsmälääkkeet sekä voimakkaat tulehduskipulääkkeet sekä kävin (käyn yhä) noin puolivuosittain tarkastuksissa kyseisellä neurologilla. Minulla on perussairautena 1.tyypin diabetes ja lievä ylipaino.

Syksyn aikana päänsärky paheni ja aloin etsiä vaihtoehtoisia hoitoja lääkkeiden jatkuvan syönnin sijaan. Työterveyshuollosta sain ajan fysioterapeutille, joka sääti työpisteen ergonomian paremmaksi ja antoi jumppaohjeita kotiin, työterveyslääkäriltä sain lihasrelaxantteja pahimpiin hartiasärkyihin. Päänsäryt myös vähensivät liikuntaa, jota olen kuitenkin harrastanut koko ikäni vaiheittain enemmän, vaiheittain vähemmän. Päätin kuitenkin jatkaa kokonaisvaltaisemman avun etsimistä. Hieroja jolla olen käynyt neuvoi, että voisin kokeilla kiropraktikkoa tai napropaattia avuksi ongelmiini, siten päädyin netistä etsiskeltyäni Helsingin Kiropraktiikkaan.

Hoidot ovat olleetkin paljon kokonaisvaltaisempia kuin osasin odottaa. Vastaanotolla sai fyysisesti paremman olon, mutta myös lisää energiaa tsempata terveyden eteen myös kotioloissa. Toisaalta vaikka päänsärkyjä vielä silloin tällöin on niin ne eivät tunnu niin musertavilta ja tiedän että apua on niihin on saatavana. 

Vastaanotoilla ovat omat ajatukseni hyvinvoinnista kirkastuneet verrattuna siihen, että aiemmin olin "kaikki tai ei mitään"- ihminen. Minulle hyvinvointi ei tarkoita nautinnoista luopumista vaan nautinnon kohteiden muuttamista. Olen ehkä viimeinkin tajunnut opiskellessani hoetun lauseen "ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus" merkityksen. Käydessäni Helsinki Kiropraktiikassa olen saanut paljon tietoa, joista olen poiminut itselleni sopivat. Tarkoitus kai onkin että löydän oman tapani elää terveellisesti.

 

Suosittelen Helsinki kiropraktiikkaa ja Kristian Ekströmiä kaikille, erityisesti niille, jotka haluavat kokonaisvaltaisempaa hoitoa kuin vain selän "niksauttelua".

                                                                                          

Nainen n. 45v.

Hakeuduin kiropraktikolle alaselkäkipujeni takia. Myös kiireinen elämäntyylini aiheutti minulle stressiä ja väsymystä. Sain apua varsinaiseen ongelmaani ja myös yleinen vireystilani on parantunut. Ja mikä hämmästyttävintä: kiropraktikon neuvojen avulla sain stressin vähenemään! 

Hoidoissa käydessäni olen oppinut paljon. Nyt tiedän, että omilla valinnoilla voi vaikuttaa ongelman aiheuttajaan. Voin suositella kiropraktiikkaa kaikille, jotka haluavat vaikuttaa omaan terveyteensä positiivisella tavalla.

                                                                                    

Mies 68v. juristi -eläkkeellä.

Työkokemusta minulla on eri aloilta vuosikymmenien ajan ja päätetyöskentelyä takana on 25 vuotta. Harrastan tennistä ja golfia ja käyn pelaamassa ympäri maailmaa. Olen normaalivartaloinen ja verenpaine, kolestroli sekä sokeri ovat nykyään hyväksytyissä rajoissa. Talvisin olen asunut Thaimaassa, jolloin painoni putoaa, verenpaineeni ja pitkä sokeri laskevat. Syynä tähän on ilmeisesti kasvisruokavalio, aurinko, lämpö jne. Olkapääongelma minulla on ollut vuodesta 2005. Ensin sen todettiin johtuvan  kiertäjäkalvosimen puristustilasta ja sitten suomalainen ortopedi totesi sen johtuvan niskan nivelrikosta. Thaimaassa kehotettiin pelaamaan, mutta ennen peliä huolellinen lämmittely. Suomessa ortopedi suositteli tennis- ja golfsyötön muuttamista. Olkapään ongelmat johtuivat laskimotukoksesta, jota hoidettiin Suomessa 2006. Särky niskassa kuitenkin jatkui ajoittain.Iskiashermoani oli hoitanut 1990-luvun alussa kiropraktikko, jonka venytysliikeopilla pärjäsin 15 vuotta vain ajoittaisilla kivuilla. Iskiashermon pinnetila minulla todettiin v.2008. Lääkkeet tehosivat kipuun, mutta vaiva jäi. Jalkaa venytettiin ja hermo rauhoitettiin ultraäänellä, jolloin kipu lähti joksikin aikaa. Olen siis vuosien varrella käynyt useita kertoja työpaikkalääkäreillä ja heidän hoidoissaan, ortopedeilla, fysioterapeuteilla jne.

 

Minulla oli siis kaksi ongelmaa kun päädyin Kristian Ekströmin luokse Helsinki Kiropraktiikkaan vuonna 2008. Niskani ja pääni oli selkärankaan nähden liikaa edessä (johtuen päätetyöskentelystä), mikä aiheutti niskakivut. Ja iskiashermo vaivasi oikeassa jalassa.

 

Kiropraktisen hoidon ansiosta jalkojen pituusero on hävinnyt (ennen ero oli 2,5cm), iskiashermosärkyä ei ole, eikä myöskään olkapääsärkyä. Hoidon ansiosta niska ei ole enää niin edessä ja nukun paremmin kuin aiemmin. Tennis ja golf onnistuvat hyvin ilman kipuja -normaalisyöttö ja svingi! Myös muut ohjeet ovat auttaneet. Esimerkiksi Kristianin antamat ruokavalio-ohjeet ovat tuoneet liian korkeita verensokeriarvoja melkein kaksi numeroa pienemäksi ja näin normaalitasolle. Olen oppinut, että alaselän kunto eli liikkuvuus on ratkaisevaa, jotta liike säilyy golfissa ja tenniksessä. Niskan liikkuvuus on tärkeää tasapainon ylläpitämiseksi ja koko hyvinvoinnin kannalta. Ymmärrän hoitojen tärkeyden, jotta kehon arkkitehtuuri pysyy mahdollisimman oikeana. Suosittelen Kristiania ja Helsinki Kiropraktiikkaa kaikille. Kannattaa käydä tarkistuttamassa selän kunto jo ennen oireita. Kaikille tulee aikaa myöten ongelmia nivelten kanssa, kulumia selkään, niskaan tai polviin. Helpompi ehkäistä ongelmat ennen kuin niitä ehtii tulla.

Nainen  35v.

Päädyin kiropraktiikolle jo 10 vuotta sitten selkäkipujeni vuoksi. Kävin pari kertaa vastaanotolla ja huomasin hyvän tuloksen. Vuosien varrella olen käynyt monella eri kiropraktikolla. Muutettuani Helsinkiin neljä vuotta sitten löysin Helsinki Kiropraktiikan.

 

Terveydentilani hoitoon tullessa oli kohtalainen, muutama jumi oli pahentunut edellisestä käynnistäni Turussa. Olin harrastanut liikuntaa aiemmin, mutta Helsinkiin muuttaessani aloin harrastamaan sitä vielä enemmän.Ongelmastani olen oppinut sen verran, että omalla toiminnallani aiheutan oireet, vaikka parissa nikamassa onkin vähän kasvuhäiriötä. Toimistotyö hieman heikentää toimintaani ja pahentaa oireita.Luennoista minulla on käymättä vielä pari, jotka aion kyllä käydä kuuntelemassa. Luennoissa ruokaosuus on ollut todella mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Olen hiljalleen muuttanut ruokavaliotani kohti terveellisempää. Ruokavalioni ei vieläkään ole ihan parhaimmasta päästä, mutta huomattavasti parempi kuin aiemmin. Luen itse paljon tutkimuksia ja kokemuksia ruoasta netistä, mutta silti saan aina hoitokäynneillä jotakin uutta kokeiltavaa. Tämä tuo lisäarvoa hoitokäynneille huomattavasti, koska kiinnostukseni terveyteen on kasvanut huomattavasti.Olen suositellut kiropraktikkoa monille tuttavilleni Helsingissä. Itse olen kuitenkin hyvä esimerkki hoitojen tuloksesta, ja uskon tämän alentavan kynnystä hakeutua kiropraktikolle.

 

Toivottavasti yhä useampi hakeutuu teille hoitoon, eikä vain popsi särkylääkkeitä.

 

Nainen 64 v.

Tarinani selkäsärystä ja sen häipymisestä

 

Särky selässäni alkoi häiritä elämänmenoani jo vuonna 2003. Olin työpaikkani fysioterapeutin hoidossa useita jaksoja ja hoidot jonkin verran tuntuivat helpottavan ehkä viikoksi tai kahdeksi. Särky kuitenkin paheni ajan kuluessa niin, että jouduin jäämään sairaslomalle vuoden  2004 lopulla ja jatkoin sairaslomaani elokuuhun 2005, jolloin jäin eläkkeelle.. Kävin ortopedillä, kahdella fysiatrialla. Olin hoidossa osteopaatilla, naprapaatilla, Omt-fysioterapeutilla, kokeilin myös akupunktiohoitoa. Ja kaikki tämä tuloksetta. Mielessäni oli käynyt myös kiropraktikon hoito, mutta en rohjennut sitä kokeilla, koska  tiesin, että niskanikamissani on madaltumaa ja hermopinnettä. Vihdoin viime vuoden (2009) lopulla päätin varata ajan kiropraktikolle. Sain ystävättäreltäni kiropraktikon yhteystiedot viestillä, että hän ei tiedä ketään, joka olisi käytynyt kyseisen henkilön hoidossa, ei olisi voinut sen jälkeen paremmin.

 

Niinpä alkoi hoitosuhteemme Kristian Ekströmin kanssa 9.12.09. Jo toisen hoitokerran jälkeen havaitsin positiivisia merkkejä siitä, että selkäkipuni olivat vähenemässä. Ja vuoden vaihteessa oli mahdollista lopettaa mielialalääkitys, jota olin käyttänyt kivustani johtuneeseen masennukseen.

Huhtikuussa selkävaivani oli tipotiessään ja kykenin mm. hiihtämään kuten ennen vanhaan hyvään aikaan. On muutenkin tunne, että energiaa riittää vaikka muille jakaa. Tuttavilleni olenkin sanonut, että sain uuden elämän Kristianin ansiosta. Luennot ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. Pääteemaksi ajatuksiini on jäänyt, että omasta terveydestä on itse kannettava vastuu. Ja kaikillahan terveys on elämänarvoista ykkönen.

Olen jo monelle melkeinpä mitä tahansa vaivaa potevalle ehdottanut kiropraktikon ajanvarausta.  Jotkut ovat noudattaneet ehdotusta, jotkut taas kertovat pärjäävänsä vaivansa  kanssa vielä toistaiseksi. Mielestäni on turha odottaa vaivojen pahenemista. Eiköhän pienemmät vaivat ole helpommin ja nopeammin parannettavissa.

 

Nainen 29 v.

Kokemuksiani kiropraktiikasta. Helsinki Kiropraktiikka.

 

Minua oli jo joitakin kuukausia vaivannut inhottava huimaus ja niska-/hartiaseudun kivut. Jokapäiväinen elämäni ei ollut enää sellaista kuin olisin halunnut, etenkin huimaus rajoitti jokapäiväisiä toimia. Samanlaiset oireet olivat vaivanneet minua jo vuosia aikaisemminkin, mutta ne olivat sittemmin helpottaneet. Tiesin, että päätetyöskentely on ainakin osasyy vaivoihini, mutta koska työni vaatii tietokoneen käyttöä, en voinut sitä lopettaa. Olin aikaisemmin hakenut apua työterveyslääkäriltä, neurologilta, muilta erikoislääkäreiltä, hierojalta ja fysioterapeutilta. Lisäksi yritin liikkua ja venytellä vointini mukaan. Mikään ei tuntunut auttavan kuin korkeintaan hetkeksi. Tuntui, että kukaan ei ajatellut kokonaiskuvaa, vaan kukin tarkasteli asiaa oman erityisosaamisensa näkökulmasta.

 

Jo lähes epätoivon partaalla, eräänä päivänä valoa alkoi näkyä tunnelin päässä. Tapasin ensimmäisen kerran kiropraktikko Kristianin ja ensimmäistä kertaa minusta tuntui, että joku näki kokonaiskuvan sekä suhtautui vaivaani tosissaan ja lisäksi vielä empaattisesti! Päädyin kiropraktikon hoitoon kahden kanavan kautta. Olin kuullut, että työkaveriani oli kiropraktikko selkävaivoissa auttanut ja toiseksi olin etsinyt paljon netistä huimaukseen liittyvää tietoa, jolloin löysin Helsinki Kiropraktiikan sivut ja huomasin, että vaivani lukeutui yhdeksi yleisimmin kiropraktiikalla hoidettavista vaivoista. Välitöntä apua en tälläkään kertaa saanut, aluksi tuntui, että olo jopa hetkellisesti paheni. Minua oli kuitenkin kehotettu soittamaan hoitokertojen välissä heti, jos tuntui siltä ja sainkin useamman kerran puhelimitse konsultaatiota.  Tuntui, että hyvinvoinnistani todella välitettiin. Kun hoitokertoja oli kertynyt jo useita, huomasin, että olo oli alkanut vähitellen helpottaa. Kiropraktikon lisäksi kävin samaan aikaan hierojalla ja tämä yhdistelmähoito tuntui tehoavan. Kiropraktikolle palaan varmasti vielä useita kertoja elämäni aikana, ennen kuin olen uudelleen yhtä pahasti lukossa.

 

Huimauksen ja niska- /hartiakipujen helpottumisen lisäksi ruokavalioni koki melkoisen muutoksen parempaan. En ollut aikaisemmin ajatellut, kuinka suuri merkitys vatsan hyvinvoinnilla on ihmisen kokonaisterveyteen. Näennäisesti söin mielestäni terveellisesti, mutta kun pidin kiropraktikon pyynnöstä ruokapäiväkirjaa, paljastuikin, että monia asioita voisi muuttaa.  Täysin kivutonta ei ollut ruokavaliota muuttaa, mutta nyt kun se on tehty, en usko että paluuta entiseen enää on. Myös mieheni on tässä sivussa kiitellyt, kuinka paljon terveellisemmin hänkin on oppinut syömään. Enää aamuni ei ala kahdella ruisleipäpalalla, jogurtilla ja mehulla, vaan kaurapuurolla, tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.Voin lämpimästi suositella Kristiania ja Helsinki Kiropraktiikkaa kaikille, joita kiinnostaa kokonaisvaltainen hyvinvointi. Kiropraktiikasta saa apua moneen sellaiseen asiaan, joita ei välttämättä tule edes ajatelleeksi.  Iällä ja sukupuolella ei ole väliä, apua voi saada ihan jokainen.