URHEILIJAT JA NUORET

Soita: 040 4151 611

Kysy myös akuuttiaikoja

Urheilijoillakaan

ongelmat eivät aina ilmene pelkkänä kipuna. Hoitoa vaativa vamma tai tila saattaa ilmetä esimerkiksi liikkeen tuottamisen vaikeutena, suorituskyvyn alenemisena, heikkona lihasten aktivoitumisena, hitaana palautumisena, koordinaation häiriöinä tai suorituskyvyn heikkona edistymisenä. Usein kipua tai oireita näissä tapauksissa ei ole laisinkaan.

 

Viimevuosina kaikki perusliikkujista olympiaurheilijoihin ovatkin huomanneet kiropraktiikan tärkeyden suorituskyvyn parantamisessa ja loukkaantumisten ehkäisemisessä. Toki selän ja hermoston toiminta on yhtä tärkeää myös kaikille muillekin optimaalisen terveyden ylläpitämiseksi.

Selän heikko toiminta häiritsee hermostoa, joka osallistuu vartalon liike- ja ärsykehermostoaktivaatioon. Nämä häiriöt selässä muuttavat vartalomme toimintaa epäsuotuisaksi olitpa sitten fitness-kilpailija, pikajuoksija, laskettelija tai penkkiurheilija. Selän häiriön aikana osa tärkeää liikkeestä kertovaa hermotusta vähenee, on vääränlaista tai lihaksesi jännittyvät ”väärin” tai toispuoleisesti. Näin jo yksinään voimantuotto on heikompaa vaikuttaen myös palautumiseen ja koordinaatioon sekä vammautumisherkkyyteen. Vaikka useat urheilijat jo tämän ongelman tiedostavatkin on kuitenkin valitettavan paljon myös niitä, jotka eivät vielä tätä tiedä - aivan kansallisella huippu-urheilutasolla. 

Suorituskyvyn parantaminen onkin monen urheilijan tavoite hoitoon hakeutuessa. Vastaanotolle tullaan ilman tiedostettuja oireita ja tarkoitus on maksimoida vartalon suorituskykyä. Usein olemme huomanneet säännöllisen hoidon vähentävän vammautumisriskiä sekä lisäävän kestävyyttä, koordinaatiota, tasapainoa, nopeutta, voimantuoton helppoutta, nopeutuneita reaktioaikoja ja parantunutta unen laatua, joka auttaa vartaloa palautumaan ja kehittymään nopeammin. 

Onkin ollut ilo työskenellä monien eri urheilulajien edustajien kanssa ja auttaa heitä tehostamaan suoritusta ja saavuttamaan päämääränsä. Muutamia huippu-urheilijoita, jotka ovat käyttäneet kiropraktiikkaa apunaan harjoittelussa: Dan O’Brian, Tiger Woods ja Carl Lewis.

 

Hoidamme arkiliikkujia ja ammattiurheilijoita joka viikko.

Nuoret

ongelmia voi olla vaikeata huomata, koska he eivät välttämättä osaa itse tunnistaa. Lapset ovat aivan yhtä alttiita samoille ongelmille kuin aikuisetkin. Siksi on tärkeää, että myös heidän tuki- ja liikuntaelintensä vaivat selvitetään ja hoidetaan.

 

Oireet saattavat ilmetä usein esimerkiksi kasvukipuina sekä ärtyneisyytenä, itkuisuutena tai nukkumisongelmina. Ongelmien alkuperänä saattaa olla esimerkiksi lapsuusajan kaatumiset. Mikäli et tiedä voiko hoidosta olla apua teidän perheessä, kysy meiltä. Vastaamme mielellämme!

Copyright Helsinki Kiropraktiikka   I   Runeberginkatu 8 C 17 Helsinki   I   0404151611

blogi: www.kristianekstrom.com

  • Facebook - White Circle